מפה ומשם... טיפים והגיגים
- פרטים
- קטגוריה: תושבים כותבים
- פורסם ב 08/05/14
- נכתב על ידי ענבר
סתם כך כדי להיות נחשונית... בלוג קטן של אישה שיש לה הרבה זמן לחשוב...
פה יכתבו טיפים מן המטבח והבית והגיגים מן החיים. (שזה הרבה פעמים מקביל...)
ובשביל הספתח:
היום הכנתי מרק אפונה, לכבוד הגשם שהפתיע אותנו, ונזכרתי בטיפ המעולה שלמדה אותי דודתי דבורה.
זה היה באזכרה של סבתא רות. דבורה הכינה מרק שעועית מדהים, רך ונימוח כמו שאני אוהבת.
גם חמותי מכינה מרק כזה מעולה, אבל היה לגאווה שלי יותר קל לשאול את דבורה...
"אז מה הסוד שלך?" שאלתי אותה. "סודה לשתייה? השריה של שלושה לילות? אולי תפילה על הקטניות?" , התחננתי.
דבורה חייכה. "הסוד פשוט מאוד, ולמדתי אותו מסבתא היקרה. היא היתה מיד אומרת כלל:" לא מפתיעים קטניות"." מה זאת אומרת?", שאלתי, "זאת אומרת שמכניסים את הקטניות למים קרים ומתחילים כך את הבישול, עד לרתיחה. שימי לב! לא מערבבים, לא מוסיפים מים קרים על חמים או להיפך, ולא מוסיפים תבלינים עד שהקטניה מתרככת לגמרי". ניסיתי, וואללה, עובד.
יוצא מדהים.
וחשבתי על זה: איזו חכמה של סבתות זו. קודם כל- לתאר בשפה ציורית כל כך נתון יבש מן המטבח, ההתייחסות הזאת למטבח כל כך מקרבת לבישול ולעבודה בשמחה.
וגם- לגבי הטיפ הספציפי הזה. החכמה להניח, לא להשתלט. להמתין בסבלנות ולזהות את הרגע הנכון בו אפשר להתערב ולהשפיע. גאונות! שנזכה, אמן.
תגובות
תודה רבה!